Oldalak

2011. január 8., szombat

Működik a jogállam. Az szdsz pert vesztett a Jobbikkal szemben!


Gondolom, többen is emlékeznek még az ominózus, Tóvárosi Általános Iskolában történt sapka - ügyre, és annak hullámaira, korábbi alpolgármester asszonyunk, dr. Csapó Csilla Gál Pétert illető megnyilvánulásaira, és azt is tudjátok, hogy Péter keresetlevelet nyújtott be a Fejér Megyei Bíróságra ezek miatt.
A keresetlevélben többek között azt kérte, a bíróság állapítsa meg, hogy dr. Csapó Csilla (alperes) megsértette Gál Péter személyiségi jogait azáltal, hogy valótlanul állította, hogy Péter félrevezette a közgyűlést és a közvéleményt, mert nem olyan sapkát mutatott be a közgyűlésben, mint amilyet a kis srác az iskolában viselt.


A bíróságon ma első fokon ítélet született, amelyben a kereseti kérelemnek jórészt helyt adva a bíróság megállapította, hogy az alperes megsértette a valótlan kijelentésével Gál Péter személyiségi jogait, és kötelezte elégtétel adásaként arra, hogy az ítélet rendelkező részét saját költségén jelentesse meg a Fejér Megyei Hírlapban, és nem vagyoni kártérítést is kell fizetnie.

Az ítélet több szempontból is nagyon fontos (bár tudni kell róla, hogy még nem jogerős, azzal szemben fellebbezésnek van helye, és minden bizonnyal másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla fog dönteni). Bíróság mondta ugyanis egyrészt ki, hogy "hétköznapi" nyelven szólva egy szdsz-es politikus hazudott a Jobbik városi elnökéről, és emiatt szankcionálta is őt, tehát igenis szokniuk kell, hogy nem beszélhetnek bármit rólunk, nem tehetnek bármit velünk bűntettlenül. A másik az, hogy ennek üzenetnek kell mindenki számára lenni, hogy nyugodtan, mindenféle szankciótól való félelem nélkül viselhet, és viseljen is nemzeti szimbólumokat akár az utcán, akár iskolában, bárhol. Harmadrészt pedig, hogy nem szabad meghátrálni, és ha mint oly sokszor, sérelem ér minket a másik oldalról, nem szabad hagynunk magunkat, nekünk is vissza kell vágni, ha kell, akár a jog egyébként gyakran sajnos igen lassú eszközeivel.

Kis emlékeztető:

http://www.fmh.hu/cimlapon/20090928_botrany_iskolaban_sapka_miatt.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.