Oldalak

2011. május 17., kedd

A magyar gyűlölő George Funár szelleme tovább él. Ne hagyjuk Mátyás királyt megalázni. SZAVAZZ!

Mint ismeretes a restaurálás után eltűnt a szobor talapzatáról a Funar által kitett N. Iorga idézet amely a következőt tartalmazta:

"A csatában győzedelmes volt, csak saját nemzetétől szenvedett vereséget Moldova-bányán, amikor a győzhetetlen Moldva ellen indult”.


De jó néhány román akadémikus kérvényben fordult a városvezetéshez, hogy a tábla kerüljön vissza. Erről, hogy mi is legyen a táblával, felmérést készít az egyik legolvasottabb Kolozsvári latin újság a Ziua de Cluj, a weblapján.

Kérlek szavazzatok és népszerűsítsétek, mert az eredmény tényleg befolyásoló lehet, s nem fogják elcsalni a végleges állásfoglalást. Aki nem tud latinul az jelölje be azt, hogy:
Sa renunte cu totul la expunerea ei. Jelenleg jól állunk, 56% de rögtön utána 26% az, hogy pontosan oda tegyék vissza ahol volt.

http://www.ziuadecj.ro/eveniment/sondaj-ziuadecjro-ce-ar-trebui-sa-faca-primaria-cu-placuta-lui-iorga--66520.html

Másrészt mivel román-magyar államközi megállapodással készült a restaurálás, nem engedhetjük, hogy a magyarság ezt szó nélkül hagyja, ha mégis erre kerülne a sor. Az a magyarság csődje lenne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.