Oldalak

2011. május 14., szombat

Közérdekű trafipax híreink:D

Kedves autós motoros sorstársak! Természetesen nem a Mura utcában építenek ki térfigyelő kamerarendszert kedves sün barátaink. Mert a rendőrség fő ellenségképnek az autósokat tekinti.



Nemrég üzembe helyeztek négy kamerát a Kadocsa és a Géza u. kereszteződésben. (Diófa vendéglőnél az elkerülőn.) Figyeli a sebességet és a piros lámpán történő áthajtást is. Ugyanilyen van a Berényi - Kadocsa kereszteződésben is!


Videódetektorok az oszlopokon a Kadocsa utca jelzőlámpás kereszteződéseiben
Nemrégiben mozgásérzékelős kamerák kerültek fel a Kadocsa úton lévő Lehel utcai, Géza utcai és Berényi úti jelzőlámpás csomópontokban az oszlopokra. Ezek feladata, hogy a balra kanyarodó sávokba, illetve az alárendelt irányokba beérkező járműveket érzékeljék – válaszolta kérdésünkre Hajnal János a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóság Forgalomtechnikai és Kezelői Osztály vezetője.


Helyreigazítás!


Forrás: www.szekesfehervar.hu

Mikor kezdődött a jelzőlámpák korszerűsítési programja a Magyar Közút által fenntartott lámpás csomópontokban?
Székesfehérvár területén áthaladó országos közutak csomópontjaiban 2010-ben indított jelzőberendezés korszerűsítési programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ennek eredményeként a téli üzemeltetési időszak végén kezdődött meg a megvalósítás. A korszerűsítés során a Budai út-Verseci út és Zombori úti jelzőlámpák vezérlőgépét cserélik ki, valamint három csomópontban a jelzőfejeket új, korszerű, energiatakarékos LED-es világításúakra cserélik. Ezen kívül néhány csomópontban a jelzőlámpa tartószerkezetek állagmegóvó felújítása, festése történik meg.
Sokan azt hiszik, hogy a gyorshajtók kiszűrése miatt kerültek fel a kamerák az oszlopokra…
A Kadocsa úton lévő Lehel utcai, Géza utcai és Berényi úti jelzőlámpás csomópontokban kerültek felszerelésre a már látható mozgásérzékelős kamerák, az úgynevezett videodetektorok. Ezek feladata, hogy a balra kanyarodó sávokba, illetve az alárendelt irányokba beérkező járműveket érzékeljék. Az érzékeléssel válik lehetővé a csomópontokban a részben forgalomtól függő üzemmód helyreállítása, vagyis ilyen módon történik a járművek „bejelentkezése” a vezérlőberendezéshez. Az új szerkezetek felváltják a tönkrement és már nem javítható induktív hurokdetektorokat, amelyek több évvel ezelőtt az aszfaltburkolat alá lettek beépítve. A videodetektorok előnyei a nagyobb megbízhatóság és a kedvezőbb üzemeltetési költség.
Rögzítenek-e képet az új szerkezetek?
Az új érzékelők jelenleg nem rögzítenek képet – bár önmagukban képesek lennének erre –, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve tervezi olyan rendszer megvalósítását, mellyel a már felszerelt kamerák segítségével a járműforgalom megfigyelése és intenzitásának, lefolyásának vizsgálata lehetségessé válik.
A munkálatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Útpénztár” előirányzata finanszírozza, a kivitelező a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swarco Traffic Hungária Kft. A korszerűsítési munka már befejeződött, jelenleg a telepített eszközök előírt próbaüzeme folyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.