Oldalak

2011. május 7., szombat

„A Fideszben ez a bevett szokás és természetesen engem is felháborít”



A május nyolcadikán esedékes székesfehérvári időközi önkormányzati választás jobbikos jelöltje, Forró Zoltán 40 éves, három gyermek édesapja, aki húsz éve az építőiparban dolgozik. Vállalkozóként és nagycsaládosként megvan a véleménye a kormány jóléti intézkedéseiről. Emlékeztet; a Fidesznek és az MSZP-nek már lett volna ideje bizonyítani, és az elszámoltatás Fehérváron is csupán hangzatos ígéret maradt.





2009-ben csatlakozott a Jobbikhoz. Hogyan emlékszik arra az időszakra, mi vezette a nemzeti pártba?


2006-ban, bevallom még én is azt hittem, hogy Orbán Viktor a jó választás, de október 23-a és az ott végbement árulás felnyitotta a szemem. Az volt az a pillanat, amikor elkezdett bennem felderengeni, hogy ez az egész csak egy színjáték. Azóta böngészem minden nap a Barikádot, Kurucot, hallgatom Fankadelit, az Ismerős Arcokat és a Kárpátiát. Olvasom Wass Albertet, figyelem Szaniszló Ferencet. Közvetlen baráti körömben is egyre többünkben fogalmazódtak meg hasonló érzések. Felébredtünk. Úgy érzem, egy kicsit későn, korábban kellett volna! Kisiskolás gyermekeim viszont már most tudatosan éneklik mögöttem a kocsiban a „Hol vagytok Székelyek”-et.

Nevel három gyereket és vezet egy építőipari vállalkozást. Nyilván van véleménye a kormány gazdaságélénkítő és családbarát intézkedéseiről…
Ugyan már, ha lenne ilyen, akkor nem csökkenne napról-napra a támogatottságuk. A valaha volt legpopulistább magyar kormány van hatalmon, minden eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy jobbá tegye az ország helyzetét… Csak a politikai akarat hiányzik hozzá. Közel 20 éve dolgozom az építőiparban. Azt mondják, hogy a gazdaság megélénkülése először erre a területre gyakorol észrevehető hatást. Higgye el nekem, legjobb szándékkal is csak arról tudósíthatok, hogy ma, Magyarországon pang az építőipar. Nagyberuházások vannak, itt-ott egy-kettő. De tudjuk, hogy ezek azokhoz a befektetőkhöz köthetők, akikre nincs hatással sem a gazdaság pillanatnyi helyzete, sem az, hogy ki van éppen kormányon. A családbarát intézkedések sikerének talán legfontosabb mérőszáma majd a születések számának alakulása lesz. Kíváncsian várom a statisztikákat… Nemzetiségi besorolással együtt!

Székesfehérvár neve sokaknak egyet jelent a fejlődéssel, a vállalkozások burjánzásával, a korlátlan munkalehetőségekkel. Cser-Palkovics polgármester állítólag legalább öt helyről kap fizetést. Valóban virágzik a város és annyira jól mennek a dolgok, hogy félgőzzel is lehet irányítani?

Székesfehérváron nagy sikernek számított a Fidesz elsöprő győzelme, bár senkit sem ért váratlanul. Az előző polgármestert,Warvasovszky Tihamért sem. A nyilvánvaló bukás előtt – nem csekély Fidesz segítséggel – sikerült is az Állami Számvevőszék alelnökévé nyugdíjaztatnia magát… Ha becsukom a szemem és elvonatkoztatok a pártállásomtól, akkor sem tudok felsorolni egyetlen egy dolgot sem, ami azt bizonyítaná, hogy bármi is változott a „fülkeforradalom” óta. Az, hogy Cser-Palkovics András hány helyről és honnan kap fizetést, nem meglepő. Tudjuk mindannyian, a Fideszben ez a bevett szokás és természetesen engem is felháborít.



A fejlesztés, közösségteremtés, közbiztonság hármas jelszavával kampányol. Ez részletesen milyen elképzeléseket takar?

Egy választási kampányban teljesen természetes, hogy valamennyi induló párt igyekszik a legjobb arcát mutatni. Csakhogy egy dolgot nem szabad elfelejteni. Azt, hogy az MSZP-nek és a Fidesznek volt már pár éve, évtizede beváltani az ígéreteit. Érdemes ezeket felidézni és körbenézni, mi valósult meg belőlük. Kezdjük a közbiztonságnál: a "két hét alatt rend lesz" program megvalósítása helyett a kormánynak nem tetsző polgárőrségek két nap alatti betiltásig jutottak el. Milyen üzenet ez a helyi bűnözőknek? A Jobbik üzenete ugyanakkor a csendőrség felállítása, ahogy ezt a tiszavasvári önkormányzatban megtette. Székesfehérváron is kiemelt védelemben kell biztosítani a közterületeket, főleg a játszóterek, parkok, pályaudvarok környékét. Látható, hogy erre a feladatra a rendőrség alkalmatlan; városunkban is növekszik a bűnözés. De hagy említsem itt meg az elszámoltatás fontosságát - ez is hangzatos ígéret volt - amiből szintén nem lett semmi. Pedig a "köz" biztonsága szempontjából nagyon is szükséges lenne. Ha személyemben lehetőséget kapunk arra, hogy megduplázzuk a Jobbik jelenlétét a városi testületben, akkor nem fogjuk hagyni a Vörösmarty Színház felújítása körüli vizsgálatok hátráltatását, ellehetetlenítését. Továbbá azt sem fogjuk tétlenül nézni, hogy az elkerülő úttal kapcsolatos privatizációs mutyik feledésbe merüljenek. A fejlesztések vonatkozásában én a közlekedési, illetve a környezetvédelmi beruházásokat helyezném előtérbe. A város közlekedési rendszerét minden tekintetben modernizálni kell; új és felújított utakra, a buszhálózat bővítésére, a járművek megújítására van szükség. Ezen kívül közcélú parkolóházakra és mélygarázsokra. A környezetvédelem révén pedig új parkok létrehozását támogatnánk, de elősegítenénk az energiatakarékos és megújuló energiákra épülő felújítások és beruházások megvalósulását is. A közösségteremtésre viszont egy éppen a hét végén induló, általunk szervezett piac beindítása, az úgynevezett vándor vásár megvalósítása a válaszunk.

Az új kezdeményezésként most induló vándor vásárnak milyen jövőt jósol a plázák és hipermarketek árnyékában?
Hosszút! A székesfehérvári Jobbik társadalmi munkacsoportja kitartó munkájának köszönhetően, meglehetősen rövid idő alatt több, mint 80 árus jelezte részvételi szándékát. Kizárólag magyar termékek várnak itt gazdára; élelmiszerek, ruhaneműk, kézműves termékek, ajándéktárgyak. Nem vitatható, hogy egyre többen részesítik előnyben a magyar gyártók és termelők által előállított portékákat. Ez nem is csoda, mivel ezeknek általában sokkal jobb a minősége, mint a multikban kapható álmagyar és kínai kacatoknak. A vásár a közösségteremtésben is fontos szerepet tölt be, számos bemutató-, kiegészítő- és gyermekprogram várja a látogatókat. Hosszútávon úgy tervezzük, hogy minden hónapban a város más-más körzetében, parkokban, kertvárosokban és lakótelepen lesz megtartva. A hagyományteremtésen túl a környékbeli gazdák és termékkészítők megismertetését, népszerűsítését szeretnénk megvalósítani.

Tehát egy modern város is lehet hagyománytisztelő, biztonságos és barátságos?

Ahogy a Jobbik képzeli, igen! Mi nem adjuk fel, harcolni fogunk azért, hogy a kérdés kijelentéssé válhasson. Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP képviselője szavait idézve: „Nincs mese, ennek a népnek fel kell ébrednie!”

barikad.hu – gy.zs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.