Oldalak

2012. március 5., hétfő

Hajrá Felvidék!


Március 3-án részt vettem a Magyar Koalíció Pártjának Gútán rendezett kampánygyűlésén. A rendezvény a magyar Himnusz eléneklésével indult, mely többünk szeméből könnyeket csalt elő. E pillanatok különleges feltöltődést adtak a tízezres városban zsúfolásig megtelt Művelődési Házban résztvevő vendégeknek. 
Ezt követően bemutatták az MKP jelöltjeit. A párt az utóbbi időkben nagy átalakuláson ment át, csapata megújult. A színpadra lettek szólítva a képviselőjelöltek, soraikban feltűnően sok volt a fiatal. Igazi magyar koalícióról beszélhetünk, hiszen az MKP meghatározó személyiségei mellett a listán helyet kaptak többek között a Via Nova ICS fiataljai illetve meghatározó felvidéki magyar civilek is. Megható beszédet tartott Horváth Árpád Gúta polgármestere és Koczkás Beáta a település alpolgármestere. 
Az alpolgármester asszony a régiót érintő gazdasági kérdések mellett szót ejtett az egy időben zajló népszavazásról is, mely végre rendezné a település nevének kérdését is. Ma a település hivatalos neve Kolárovo, melyet az ötvenes években aggattak rá, így átváltoztatva a magyar Gúta elnevezést. Ha a kezdeményezés megkapja a szükséges voksokat, kormányszinten kell rendezni a kérdést. 

Az igényes szórakozásról Wolf Kati, Fábry Sándor és a Ghymes együttes gondoskodott, műsorukat vastapssal viszonozta a közönség.

A képviselők név szerinti bemutatását követően Berényi József az MKP elnöke tartott egy rövid, de igen tartalmas beszédet, mely érintette a régió leszakadásának problémáját, a munkanélküliség elviselhetetlen mértékét, ugyanakkor szót ejtett a felvidéki magyarság problémáiról is. Világosan kijelentette, hogy a nyugat európai modellekhez hasonlóan (finnországi svédek, dél-tiroli osztrákok) a felvidéki magyarságnak joga van az önkormányzatiságra, autonómiára, mely felvetést a közönség nagy lelkesedéssel fogadta.
Kedves felvidékiek! Nem Csonkaországból kell eldönteni, hogy ki képviseljen Benneteket, engem viszont meggyőzött a kiállított MKP csapat, ha tehetném, rájuk szavaznék. Biztosan találtok a listán olyan személyeket, akiket ismertek, akikkel szimpatizáltok, preferencia szavazataitokkal beleszólhattok a kialakított sorrendbe.

Bízunk benne, hogy mindannyian átérzitek a választás jelentőségét és a lehető legtöbben elmentek szavazni, viszitek magatokkal azokat az ismerősöket, rokonokat, akik egyébként kihagynák a március 10-i választásokat. Járuljatok minél többen az urnák elé, hiszen távolmaradásotokkal akaratlanul is a szlovák pártokat támogatjátok.

Hajrá Gúta, hajrá Felvidék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.