Oldalak

2010. október 29., péntek

Narancsia: rendőrőkkel vitette el a jobbikos politikust Mohács fideszes polgármestere

Érdekes figyelni ki milyen szemszögből kommentálja az eseményeket, a végén kiderülhet az is, hogy robbantani akart a jobbik Mohácson. Továbbá a Budaházy egy szappanba karcolta bele az utasításokat és az akció részleteit.



Megbilincselve, a mohácsi rendőrkapitányságról hívta fel a PécsiStop munkatársát Németh Imre, akit a Jobbik önkormányzati képviselőjével együtt vezettek el a rendőrök a testületi ülésről.

- A Mohácsi Valóság újságírójaként és a Jobbik szakértőjeként érkeztem reggel a képviselő-testületi ülésre - mondta Németh. - Először a biztonsági őr szólított fel arra, hogy hagyjam el a termet, amikor nem voltam hajlandó, kihívta a rendőröket.
Németh elmondta: a Jobbik pécsi vezetője, aki a párt listájáról jutott be a grémiumba, próbált érvelni, hogy jelenléte teljesen szabályos, de nem tudta meggyőzni a mohácsi polgármestert. Németh elmondása szerint a rendőrök legalább 30-40 percig tanácstalankodtak a városházán, időközben a város rendőrkapitánya is a helyszínre érkezett. Polgárral már csak akkor bilincselték egymáshoz magukat, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Némethet el akarják vezetni. - Polgár Károlyt kétszer tízezer forintra büntették az ülésen, mondván, megsértette az ülés méltóságát, pedig ő ült a helyén, én pedig csendben álltam mellette - tette hozzá az aktivista. - Meggyőződésem, hogy a rendőrök törvénytelenül jártak el.
A rendőrök ugyanis végül eltávolították a két férfit egymáshoz láncoló műanyag készséget, és immár külön, de igazi bilincsben vitték el őket. Úgy tudjuk: a rendőrök segítségét a polgármester kérte.
Németh Imre elmondta: a mohácsi városvezetés, kétség kívül maga a polgármester az elmúlt években mindent megtett, hogy távol tartsa őt a képviselő-testületi ülésektől. Elmondása szerint rendre a hivatal dolgozóit ültette az érdeklődőknek fenntartott helyekre, munkaidejükben, csak azért, hogy őt a biztonsági őrnek már ne kelljen beengednie, és csak az erre a célra fenntartott, tévével ellátott teremből kísérhesse figyelemmel az ülést.
Németh és Szekó évek óta haragosok, amióta előbbi kezdeményezése, egy Trianon-emlékmű nem valósult meg a Duna-parti kisvárosban. Németh azóta rendszeresen és hangosan tüntetett Szekó ellen, minden lehetséges alkalmat megragadva. Több tucatnyi alkalommal jelentették fel egymást az elmúlt néhány évben.
Barkó Béla, a Jobbik baranyai elnöke leszögezte: mindkét érintett feljelenti az intézkedő mohácsi rendőröket, amiért jogtalanul bilincsben vitték el őket egy nyilvános testületi ülésről, Szekó Józsefet pedig hatalommal való visszaélés miatt. Barkó arról is beszélt: a mohácsi polgármester már az alakuló ülésen is bebizonyította, hogy milyen antidemokratikusan tud működni egy fideszes önkormányzat. A Jobbik baranyai vezetője arra utalt: 15 ezer forintos pénzbüntetés jár az arrogánsan felszólaló, és a 3 percnél többet beszélő képviselőknek is.
(Stop)



Az eseményekkel kapcsolatban a mohácsi Jobbik is kiadott egy közleményt, ezt alább olvashatják:

Sajnálatos, hogy a mai napon újra bebizonyosodott, hogy Mohácson abszurd módon antidemokrácia uralkodik. A nyilvános képviselőtestületi ülésen bárki részt vehet, így Németh Imrének, a Mohács Jobbik egyik szimpatizánsának is joga van hozzá. Nem is tett mást, csak leült a hallgatóságnak fenntartott székek egyikére, várta, hogy elkezdődjön a testületi ülés. Nem történt rendzavarás egészen addig, amíg a biztonsági őr (természetesen jogtalanul) fel nem szólította, hogy hagyja el a termet. Ekkor Polgár Károly, a Jobbik Mohács elnöke, önkormányzati képviselő, a védelmére kelt. Hogy nagyobb hangsúlyt adjon szavának, gyors kötözővel odabilincselte magát Németh-hez. Ekkorra már a rendőrség is megérkezett, többszöri felszólítás után végül Polgár Károlyt és Németh Imrét is bilincsben elvezették a rendőrök.
Szekó József polgármester kijelentésére, - miszerint a jobbikos választók nem azért szavaztak Önökre, hogy balhét csináljanak – azt válaszoljuk, hogy a szavazóink elvárják tőlünk, hogy minden lehetőséget és módot megragadjunk a törvények betartatására és küzdjünk a törvénytelenségek ellen.
A Jobbik Mohácsi alapszervezete felháborítónak és egyben elszomorítónak tartja, hogy Mohácson ismét csorbultak az emberi jogok, a szólásszabadság és a demokrácia. A polgármester visszaélt hivatalával, a rendőrség pedig jogtalanul állította elő Polgár Károlyt és Németh Imrét. Természetesen megtesszük a szükséges lépéseket, feljelentést teszünk a rendőrök és Szekó József polgármester ellen hivatali visszaélés miatt, valamint az Önkormányzati Törvény megsértése miatt.

Schindl Anikó Jobbik Mohács alelnök, önkormányzati képviselő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.