Oldalak

2013. március 30., szombat

magyar munkahely



 Elszörnyülködve olvastam minap egy alkalmazott írását egy múlti cégről, micsoda kizsákmányoló, embertelen, könyörtelen módon, és körülmények között „tartják” dolgozóikat. S lám e cikkre jönnek a többiek. Írják panaszukat több múlti cégről is a dolgozók.
 Szörnyülködve olvasom eme írásokat, de nem megdöbbenve! Tudni kell, amit a mai fiatalok nem tapasztalhattak meg, hogy ama átkos rendszerben a magyar gazdaságnak sok, egészen jól működő ágazata volt. Csak néhányat sorolok: az Ikarusz, amely buszokat szállított közel és távol; a Videoton, amely rádiójával többször Európa díjat nyert, s a Sony cég vásárolta nyák lemezeit, s már a nyolcvanas években precíz szerszámokat készített nyugatra. Európa hírű konzervgyárunk, traktorgyárunk volt. Mezőgazdaságunk bőségesen termelt kivitelre.
 Miért is mondom ezt? Húsz éve még működtetni tudta államunk az egészségügyet, oktatást stb. Volt pénz fejlesztésre, jóléti kiadásokra. Aztán lassan választott kormányaink elkezdték kihúzni a talajt a hazai cégek lába alól, s potom pénzért, sokszor csak piacaiért került kalandor nyugati tulajdonosok kezére. Szolgáltatások, gáz, villany, víz, kerültek külföldi kézbe, sok sok milliárd hasznot söpörve ki az országból.
 A haszon kivándorol, mi emberek itt élünk tovább.  Csökken a bevétel de elkellene tartani az egészségügyet, oktatást, rendfenntartást. Vajon miből? Ezért van az, hogy az ide betelepülő külföldi cégek, megkapva irreális támogatásuk, a nyugati bérek töredékéért alkalmazzák a magyart! És tartják hihetetlen kiszolgáltatott helyzetben.
 Nem egyszerű ezen változtatni! Hiszen nyugat jól bejáratott és meggyőzött emberei ülnek kormányainkban. Lásd csak a BKV busztendert, amit sokadszorra sem nyerhetett meg hazai cég!
 Saját termékek nélkül nincs jövő! Tervezés, menedzselés, gyártás.. embereknek munkahely itthon, pénz az állam működtetésére, tervezés a jövőre! Erős ország, erős szív, erős akarat, támasz a világ magyarságának! De ezt paktum aláíróktól nem várhatjuk! Hervadt a szegfű, s burjánzásai, fonnyadt a narancs! Tudom hogy a munkahelyen kiszolgáltatottként senki nem hős, de majd a szavazófülkében szabadon ikszelhetünk, remélhetőleg nem azokra, kik ide juttattak bennünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.