Oldalak

2013. február 10., vasárnap

Hét szűk esztendő

 Nagy örömmel tért vissza Brüsszelből miniszterelnökünk. Fáradtságos és hosszú küzdelemben volt része, szavai szerint, s szerinte megérte e küzdelem, hiszen nyertünk! Mint győztes hadvezér néz ránk, s mosolya optimizmust sugall. Hurrá! Nyertünk!
 Egy hét éves uniós pénzügyi ciklus véget ért. A most következő periódus valahogy több pénzt juttat hazánknak mint az előző, bár hivatalosan is a megszorítás költségvetését fogadta el Brüsszel.
 Nos egy kicsit több jut. Bár a hivatalos adatokra kíváncsi vagyok, az ő verzióját megtudtuk. És hogy az előző 7 év euró milliárdjaiból mi lett, igazából nem tudom. De nagy "eredmény" hogy már nem finanszírozunk hadsereget,  a nemzet áruló szdsz eredményeképp, hogy finanszírozhatatlanságig leszegényedett az egészségügy, hogy az oktatás ingyenessége végóráit éli, hogy nyugdíjra nem jut, így a végtelenségig emelkedik a korhatár, hogy járhatatlanok az útjaink, hogy adósságban vergődnek az önkormányzatok, az emberek jó része minimál bért keres, ha dolgozik, hogy csak tavaly százezer magyar hagyta el az országot. És most úgy gondolom én is örülhetek, mert a szó kireppent: több euróból épülhet a semmi! A magyar légvár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Ön bejegyzését előzetesen moderáljuk, elkerülendő a szándékos provokációt és egyéb rosszhiszemű írások, tartalmak megjelenését. Megértését köszönjük.

Kérem a megjegyzést kezdje a nevének megadásával, ha szeretné.