Oldalak

2011. május 31., kedd

Dr.Baranyi Tibor előadása a Ráczkert Vendéglőben


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Dr. Baranyi Tibor előadására, június 1-én (szerdán) 18 órára a székesfehérvári Ráczkert Vendéglőbe (Rác u.29). A belépés díjtalan.


Az előadás moderátor által feltett kérdésekre fűződik fel beszélgetés formájában a következő témákat érintve:


I.:A világ metafizikai értelmű kronológiája. Metafizikai értelemben mikor és milyen szellemi magaslatokban kezdődik az úgynevezett történelmiség, mindez milyen egymást váltó korszakokon ível keresztül, és végezetül, milyen korban élünk, várhatóan ez a kronológiai folyamat miben csúcsosodik ki?

II.:A magyarság kettős szakralitási pontja. Magában foglalva a "szakrális király" pontos szómeghatározását, mibenlétét.Milyen lehetőségek rejlettek népünk nézőpontjából István és Koppány szembehelyezkedésében, illetve melyik döntés, milyen szempontból hordozta magában a traumák lehetőségét( illetve megtörténtét).

III.:A magyarság és a katolicizmus kapcsolata. Konkrétan, hogy mi lenne a magyarság és a katolicizmus közös útja, hogyan valósulna ez meg egy számunkra ideális állapotban, és ehhez képest, hogyan valósul meg az "új-katolicista" törekvések tükrében?

IV.:Kik a felforgatás földi síkon mozgó erőinek meghatározó erői, mi jelenti a törekvéseik mibenlétét és mi képviseli azt az erőt melyek e mögött állnak?

V.:Az utolsó téma pedig, hogy mi a jobboldali tradicionális ember meghatározása, milyen törekvések az üdvösek számára, és legfőképpen, hogy mi az éles különbség az előbbi ember típus és az ellen-baloldaliságot képviselő típus között?

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!



Bővebb információ az előadóról: http://www.tradicio.org/baranyi/

2011. május 17., kedd

Videóinterjú Budaházy Gyurival.



Ha tehetek ilyet, akkor kötelezően ajánlom mindenkinek!! Ennyire összeszedetten nyilatkozni Gyuri helyzetében, le a kalappal. Nem is tudom, lehet e valamit írni, hozzáfűzni Gyuri által elmondottakhoz. Talán csak annyi, szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak.

A magyar gyűlölő George Funár szelleme tovább él. Ne hagyjuk Mátyás királyt megalázni. SZAVAZZ!

Mint ismeretes a restaurálás után eltűnt a szobor talapzatáról a Funar által kitett N. Iorga idézet amely a következőt tartalmazta:

"A csatában győzedelmes volt, csak saját nemzetétől szenvedett vereséget Moldova-bányán, amikor a győzhetetlen Moldva ellen indult”.


De jó néhány román akadémikus kérvényben fordult a városvezetéshez, hogy a tábla kerüljön vissza. Erről, hogy mi is legyen a táblával, felmérést készít az egyik legolvasottabb Kolozsvári latin újság a Ziua de Cluj, a weblapján.

Kérlek szavazzatok és népszerűsítsétek, mert az eredmény tényleg befolyásoló lehet, s nem fogják elcsalni a végleges állásfoglalást. Aki nem tud latinul az jelölje be azt, hogy:
Sa renunte cu totul la expunerea ei. Jelenleg jól állunk, 56% de rögtön utána 26% az, hogy pontosan oda tegyék vissza ahol volt.

http://www.ziuadecj.ro/eveniment/sondaj-ziuadecjro-ce-ar-trebui-sa-faca-primaria-cu-placuta-lui-iorga--66520.html

Másrészt mivel román-magyar államközi megállapodással készült a restaurálás, nem engedhetjük, hogy a magyarság ezt szó nélkül hagyja, ha mégis erre kerülne a sor. Az a magyarság csődje lenne!

2011. május 14., szombat

Közérdekű trafipax híreink:D

Kedves autós motoros sorstársak! Természetesen nem a Mura utcában építenek ki térfigyelő kamerarendszert kedves sün barátaink. Mert a rendőrség fő ellenségképnek az autósokat tekinti.



Nemrég üzembe helyeztek négy kamerát a Kadocsa és a Géza u. kereszteződésben. (Diófa vendéglőnél az elkerülőn.) Figyeli a sebességet és a piros lámpán történő áthajtást is. Ugyanilyen van a Berényi - Kadocsa kereszteződésben is!


Videódetektorok az oszlopokon a Kadocsa utca jelzőlámpás kereszteződéseiben
Nemrégiben mozgásérzékelős kamerák kerültek fel a Kadocsa úton lévő Lehel utcai, Géza utcai és Berényi úti jelzőlámpás csomópontokban az oszlopokra. Ezek feladata, hogy a balra kanyarodó sávokba, illetve az alárendelt irányokba beérkező járműveket érzékeljék – válaszolta kérdésünkre Hajnal János a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóság Forgalomtechnikai és Kezelői Osztály vezetője.


Helyreigazítás!


Forrás: www.szekesfehervar.hu

Mikor kezdődött a jelzőlámpák korszerűsítési programja a Magyar Közút által fenntartott lámpás csomópontokban?
Székesfehérvár területén áthaladó országos közutak csomópontjaiban 2010-ben indított jelzőberendezés korszerűsítési programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ennek eredményeként a téli üzemeltetési időszak végén kezdődött meg a megvalósítás. A korszerűsítés során a Budai út-Verseci út és Zombori úti jelzőlámpák vezérlőgépét cserélik ki, valamint három csomópontban a jelzőfejeket új, korszerű, energiatakarékos LED-es világításúakra cserélik. Ezen kívül néhány csomópontban a jelzőlámpa tartószerkezetek állagmegóvó felújítása, festése történik meg.
Sokan azt hiszik, hogy a gyorshajtók kiszűrése miatt kerültek fel a kamerák az oszlopokra…
A Kadocsa úton lévő Lehel utcai, Géza utcai és Berényi úti jelzőlámpás csomópontokban kerültek felszerelésre a már látható mozgásérzékelős kamerák, az úgynevezett videodetektorok. Ezek feladata, hogy a balra kanyarodó sávokba, illetve az alárendelt irányokba beérkező járműveket érzékeljék. Az érzékeléssel válik lehetővé a csomópontokban a részben forgalomtól függő üzemmód helyreállítása, vagyis ilyen módon történik a járművek „bejelentkezése” a vezérlőberendezéshez. Az új szerkezetek felváltják a tönkrement és már nem javítható induktív hurokdetektorokat, amelyek több évvel ezelőtt az aszfaltburkolat alá lettek beépítve. A videodetektorok előnyei a nagyobb megbízhatóság és a kedvezőbb üzemeltetési költség.
Rögzítenek-e képet az új szerkezetek?
Az új érzékelők jelenleg nem rögzítenek képet – bár önmagukban képesek lennének erre –, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve tervezi olyan rendszer megvalósítását, mellyel a már felszerelt kamerák segítségével a járműforgalom megfigyelése és intenzitásának, lefolyásának vizsgálata lehetségessé válik.
A munkálatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Útpénztár” előirányzata finanszírozza, a kivitelező a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swarco Traffic Hungária Kft. A korszerűsítési munka már befejeződött, jelenleg a telepített eszközök előírt próbaüzeme folyik.

2011. május 10., kedd

Fejlesztési és vagyongazdálkodási kérdésekről.
















A májusi közgyűlés döntéseiről tájékoztatott Gál Péter Pál

Székesfehérvár, 2011. május 9. (hétfő) - A májusi közgyűlésen meghozott döntéseket értékelte Gál Péter Pál vagyongazdálkodási tanácsnok, a Jobbik önkormányzati képviselője. A hétfői sajtótájékoztatón vagyoni és fejlesztési kérdések kerültek szóba, emellett a város lakásrendeletéről is szólt a tanácsnok.

Gál Péter Pál is egyetért a városi fejlesztésekről meghozott közgyűlési döntésekkel. „A Jobbik a kezdetektől nem támogatta a Nemzeti Emlékhely ilyen formájú megújulását és a többi projektelemet sem. A 2013-as emlékévvel együtt kezelve kell dönteni ezekben a fejlesztésekben.” – mondta el véleményét a Királyi Séta projektről a képviselő. Gál Péter Pál támogatta a Fő utca rehabilitációjáról meghozott döntést. Szerinte minőségileg jobb, tartósabb megoldásnak tűnik a kiválasztott variáció, bár kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy stílusában ez a modern elem be tud-e illeszkedni a történelmi belváros hangulatába.

A képviselő az Országzászló tér felújításának kérdését külön kiemelte, hiszen korábban az ő javaslatára született döntés az Országzászló helyreállítására. Gál Péter Pál szeretné, ha ennek anyagi fedezetét megteremtené a város.

Vagyongazdálkodási tanácsnokként a murvás parkoló hasznosításának ügyére hívta fel a figyelmet Gál Péter Pál. Mint elmondta, a belváros felvirágoztatását és a kereskedők életét nehezíti a murvás parkoló helyén felépülő komplexum. Örül, hogy legalább az itt elhelyezésre kerülő városi funkció ésszerűbb lesz, hiszen egy városi szolgáltató házat szeretne kialakítani itt az önkormányzat. A tanácsnok hangsúlyozta azt is, hogy térítésmentesen visszakapja az önkormányzat használatra a murvás parkoló területét 2014-ig, az új tulajdonos által tervezett fejlesztés megkezdéséig.

„Összevont fejlesztési és vagyonhasznosítási stratégiát kell kidolgozni, ahol összefüggéseiben kell vizsgálni az önkormányzat tulajdonában lévő területeket.” – Így foglalta össze az önkormányzat lehetőségeit és törekvéseit Gál Péter Pál.

A sajtótájékoztató második felében az új lakásrendelet került szóba. A májusi közgyűlésen, zárt ülésen hallgatott meg erről tájékoztatót a képviselő testület. Gál Péter Pál szerint a legfontosabb az önkormányzati bérlakások esetében a korábbi jogszerűtlenségek felszámolása és a lakbéremeléssel párhuzamosan a szociális támogatások rendjének meghatározása.

Hétszáz család vár lakáshelyzetének megoldására és a bérlakásokban szervezett bejárások során is sok nehéz élethelyzetet és anomáliát megtapasztaltak a szakemberek. Ezért Gál Péter Pál tanácsnokként és önkormányzati képviselőként is egyetért azzal, hogy a lakások lakbérmértékét a benne élők szociális helyzetére tekintettel dolgozzák ki.

Minden önkormányzati bérlakásban élőnek kérdőívet küldött ki az önkormányzat. Ebben a vagyoni és jövedelmi helyzetről vallanak a bentlakók. Ez alapján dönthetnek a szociálisan rászorultak támogatásáról. A tervek szerint az I. övezetben – azaz a belvárosban - minden bérlakásnál egyedileg határozzák meg a díjat. A 2-es övezetben a jelenlegi duplájára nő várhatóan a bérleti díj, aminek kifizetéséhez segítséget kapnak az önkormányzati bérlakásban élő szociálisan rászorulók. Gál Péter Pál kiemelte azt is, hogy júliusra, a rendelet bevezetésére meglesz a javaslat a több évtizede a belvárosban élő, idős bérlők helyzetének kezelésére is. A javaslat szerint ők jelenlegi életkörülményeik között maradhatnának.

Végezetül arra hívta fel a figyelmet a vagyongazdálkodási tanácsnok, hogy az önkormányzat által elkészíttetett tanulmány szerint az 1200 bérlakást tekintve várhatóan háromszoros bevételhez juthat a város az új szabályozással úgy, hogy eközben a szociálisan rászorulókat továbbra is segíti.

2011. május 9., hétfő

Föld és víz kell?? Avagy árulás felsőfokon.

Leigáznak minket pusztán pénzel.
A háborúhoz három dolog szükséges: pénz, pénz és pénz.”
A mondást Raimond Montecuccoli grófnak tulajdonítják", s talán örök érvényű mondatok ezek, csakhogy ma már nem szükséges fegyvert venni hozzá. Elég, ha a politikai elitet megveszik, s ők maguk válnak zsoldossá.
Mint azt sokan tudják és állítják a jövő háborúit a vízért fogják folytatni. Aki megszerzi a tiszta víz bázisokat azé lesz a hatalom. Magyarország a jövő Kuwaitja lehetne, ha lenne annyi bátorsága az ország jelenlegi vezetőinek, hogy megvédjék közös kincseinket. De sajnos nincs, "név szerint" nincs. Nekem ilyenkor mindig az alábbi videó örök érvényű tanulsága jut eszembe.




Magyar Zoltán és Bana Tibor országgyűlési képviselők földvédelmi razziát tartottak Vas megyében, az Őrségben.

Elképesztően hatalmas terület, Nyugat-Dunántúl több, mint a fele van jelenleg külföldek vagy spekulánsok kezében. Elsősorban osztrákok, de hollandok, szlovének és olaszok is tömegesen vásároltak fel területeket hazánk nyugati részén.

Hazánknak termőföldjeinek -igen riasztó adat- a harmada külföldi kézen van. Nyugaton főleg az osztrákok, míg a középső országrészben a hollandok, a keleti részen pedig a "magyar" spekulánsok vásárolták fel az élelmet adó földeket.

Zsebszerződésekkel és egyéb spekulációkkal hazánk jelentős része került külföldi kézre. Nyugat-Magyarország ilyen szempontból különösen érintett. Az osztrákok jó része csupán kizsigereli a termőföldet. Adót nem fizet, a gazdálkodáshoz az üzemanyagot, a vetőmagot, műtrágyát Ausztriából hozza, a hazánkban megtermelt árut pedig minden további nélkül kiviszi az országból. Magyar munkásokat nem alkalmaznak, elvétve néhányat, feketén.

A Jobbik képviselői, Magyar Zoltán és Bana Tibor ezeken az őrségi területeken tájékozódtak a mai napon és szembesülhettek vele: a magyar fiatalok képtelenek belevágni földművelő vállalkozásba, mert nincs piac és minden feltételt ellehetetlenítenek, a külföldieket helyzetbe hozva.

A Jobbik politikusai feljelentéseket terveznek a zsebszerződések ügyében és megígérték: az Új Erő kormányra kerülve minden terület privatizációt felül fog vizsgálni, a földeket visszajuttatják magyar kezekbe.

Horváth Ádám

barikad.hu




Hatalmas sikerrel zárult a Széna Téri Vándor Vásár!

Több mint 5000 ember látogatott ki
a székesfehérvári Jobbik társadalmi munka csoportjának szervezésében megrendezett vásárra. Örömmel mondhatom el, hogy csak pozitív visszajelzések voltak, mind az árusok, mind a látogatók részéről. Gyermek felnőtt egyaránt talált magának elfoglaltságot. Nincs is más dolgunk mint készülni a következő alkalomra.





Tekintse meg képes beszámolónkat bővebben : ITT

Szeretném ezúton is megköszönni a Hatva Négy Vármegye önfeláldozó segítségét, amit a rendezés terén nyújtottak.

2011. május 7., szombat

„A Fideszben ez a bevett szokás és természetesen engem is felháborít”



A május nyolcadikán esedékes székesfehérvári időközi önkormányzati választás jobbikos jelöltje, Forró Zoltán 40 éves, három gyermek édesapja, aki húsz éve az építőiparban dolgozik. Vállalkozóként és nagycsaládosként megvan a véleménye a kormány jóléti intézkedéseiről. Emlékeztet; a Fidesznek és az MSZP-nek már lett volna ideje bizonyítani, és az elszámoltatás Fehérváron is csupán hangzatos ígéret maradt.





2009-ben csatlakozott a Jobbikhoz. Hogyan emlékszik arra az időszakra, mi vezette a nemzeti pártba?


2006-ban, bevallom még én is azt hittem, hogy Orbán Viktor a jó választás, de október 23-a és az ott végbement árulás felnyitotta a szemem. Az volt az a pillanat, amikor elkezdett bennem felderengeni, hogy ez az egész csak egy színjáték. Azóta böngészem minden nap a Barikádot, Kurucot, hallgatom Fankadelit, az Ismerős Arcokat és a Kárpátiát. Olvasom Wass Albertet, figyelem Szaniszló Ferencet. Közvetlen baráti körömben is egyre többünkben fogalmazódtak meg hasonló érzések. Felébredtünk. Úgy érzem, egy kicsit későn, korábban kellett volna! Kisiskolás gyermekeim viszont már most tudatosan éneklik mögöttem a kocsiban a „Hol vagytok Székelyek”-et.

Nevel három gyereket és vezet egy építőipari vállalkozást. Nyilván van véleménye a kormány gazdaságélénkítő és családbarát intézkedéseiről…
Ugyan már, ha lenne ilyen, akkor nem csökkenne napról-napra a támogatottságuk. A valaha volt legpopulistább magyar kormány van hatalmon, minden eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy jobbá tegye az ország helyzetét… Csak a politikai akarat hiányzik hozzá. Közel 20 éve dolgozom az építőiparban. Azt mondják, hogy a gazdaság megélénkülése először erre a területre gyakorol észrevehető hatást. Higgye el nekem, legjobb szándékkal is csak arról tudósíthatok, hogy ma, Magyarországon pang az építőipar. Nagyberuházások vannak, itt-ott egy-kettő. De tudjuk, hogy ezek azokhoz a befektetőkhöz köthetők, akikre nincs hatással sem a gazdaság pillanatnyi helyzete, sem az, hogy ki van éppen kormányon. A családbarát intézkedések sikerének talán legfontosabb mérőszáma majd a születések számának alakulása lesz. Kíváncsian várom a statisztikákat… Nemzetiségi besorolással együtt!

Székesfehérvár neve sokaknak egyet jelent a fejlődéssel, a vállalkozások burjánzásával, a korlátlan munkalehetőségekkel. Cser-Palkovics polgármester állítólag legalább öt helyről kap fizetést. Valóban virágzik a város és annyira jól mennek a dolgok, hogy félgőzzel is lehet irányítani?

Székesfehérváron nagy sikernek számított a Fidesz elsöprő győzelme, bár senkit sem ért váratlanul. Az előző polgármestert,Warvasovszky Tihamért sem. A nyilvánvaló bukás előtt – nem csekély Fidesz segítséggel – sikerült is az Állami Számvevőszék alelnökévé nyugdíjaztatnia magát… Ha becsukom a szemem és elvonatkoztatok a pártállásomtól, akkor sem tudok felsorolni egyetlen egy dolgot sem, ami azt bizonyítaná, hogy bármi is változott a „fülkeforradalom” óta. Az, hogy Cser-Palkovics András hány helyről és honnan kap fizetést, nem meglepő. Tudjuk mindannyian, a Fideszben ez a bevett szokás és természetesen engem is felháborít.



A fejlesztés, közösségteremtés, közbiztonság hármas jelszavával kampányol. Ez részletesen milyen elképzeléseket takar?

Egy választási kampányban teljesen természetes, hogy valamennyi induló párt igyekszik a legjobb arcát mutatni. Csakhogy egy dolgot nem szabad elfelejteni. Azt, hogy az MSZP-nek és a Fidesznek volt már pár éve, évtizede beváltani az ígéreteit. Érdemes ezeket felidézni és körbenézni, mi valósult meg belőlük. Kezdjük a közbiztonságnál: a "két hét alatt rend lesz" program megvalósítása helyett a kormánynak nem tetsző polgárőrségek két nap alatti betiltásig jutottak el. Milyen üzenet ez a helyi bűnözőknek? A Jobbik üzenete ugyanakkor a csendőrség felállítása, ahogy ezt a tiszavasvári önkormányzatban megtette. Székesfehérváron is kiemelt védelemben kell biztosítani a közterületeket, főleg a játszóterek, parkok, pályaudvarok környékét. Látható, hogy erre a feladatra a rendőrség alkalmatlan; városunkban is növekszik a bűnözés. De hagy említsem itt meg az elszámoltatás fontosságát - ez is hangzatos ígéret volt - amiből szintén nem lett semmi. Pedig a "köz" biztonsága szempontjából nagyon is szükséges lenne. Ha személyemben lehetőséget kapunk arra, hogy megduplázzuk a Jobbik jelenlétét a városi testületben, akkor nem fogjuk hagyni a Vörösmarty Színház felújítása körüli vizsgálatok hátráltatását, ellehetetlenítését. Továbbá azt sem fogjuk tétlenül nézni, hogy az elkerülő úttal kapcsolatos privatizációs mutyik feledésbe merüljenek. A fejlesztések vonatkozásában én a közlekedési, illetve a környezetvédelmi beruházásokat helyezném előtérbe. A város közlekedési rendszerét minden tekintetben modernizálni kell; új és felújított utakra, a buszhálózat bővítésére, a járművek megújítására van szükség. Ezen kívül közcélú parkolóházakra és mélygarázsokra. A környezetvédelem révén pedig új parkok létrehozását támogatnánk, de elősegítenénk az energiatakarékos és megújuló energiákra épülő felújítások és beruházások megvalósulását is. A közösségteremtésre viszont egy éppen a hét végén induló, általunk szervezett piac beindítása, az úgynevezett vándor vásár megvalósítása a válaszunk.

Az új kezdeményezésként most induló vándor vásárnak milyen jövőt jósol a plázák és hipermarketek árnyékában?
Hosszút! A székesfehérvári Jobbik társadalmi munkacsoportja kitartó munkájának köszönhetően, meglehetősen rövid idő alatt több, mint 80 árus jelezte részvételi szándékát. Kizárólag magyar termékek várnak itt gazdára; élelmiszerek, ruhaneműk, kézműves termékek, ajándéktárgyak. Nem vitatható, hogy egyre többen részesítik előnyben a magyar gyártók és termelők által előállított portékákat. Ez nem is csoda, mivel ezeknek általában sokkal jobb a minősége, mint a multikban kapható álmagyar és kínai kacatoknak. A vásár a közösségteremtésben is fontos szerepet tölt be, számos bemutató-, kiegészítő- és gyermekprogram várja a látogatókat. Hosszútávon úgy tervezzük, hogy minden hónapban a város más-más körzetében, parkokban, kertvárosokban és lakótelepen lesz megtartva. A hagyományteremtésen túl a környékbeli gazdák és termékkészítők megismertetését, népszerűsítését szeretnénk megvalósítani.

Tehát egy modern város is lehet hagyománytisztelő, biztonságos és barátságos?

Ahogy a Jobbik képzeli, igen! Mi nem adjuk fel, harcolni fogunk azért, hogy a kérdés kijelentéssé válhasson. Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP képviselője szavait idézve: „Nincs mese, ennek a népnek fel kell ébrednie!”

barikad.hu – gy.zs.

2011. május 3., kedd

Forró Zoltán önkormányzati képviselőjelölt mellett Szegedi Csanád EP képviselő, a Jobbik alelnöke lesz a vendégünk.


Tisztelt érdeklődők!

Ezúton értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy Vona Gábor betegség miatt nem tud részt venni a május 4-re hirdetett lakossági fórumon.

Forró Zoltán önkormányzati képviselőjelölt mellett Szegedi Csanád EP képviselő, a Jobbik alelnöke lesz a vendégünk.

Szeretettel várjuk a rendezvényünkre.